Zaradi.hr - podrška zapošljavanju OSI

Pronađite posao

Baza znanja

URIHO

Primjeri dobre prakse

Misija URIHO-a  je osposobljavanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih teže zapošljivih osoba te iznalaženje novih mogućnosti njihovog zapošljavanja stvarajući pri tomu ugodno i poticajno radno okruženje. To se postiže zapošljavanjem osoba s invaliditetom po proizvodnim jedinicama, sukladno njihovim mogućnostima i sklonostima, te rehabilitacijom u sklopu istoimene službe putem predviđenih programa.

Djelatnost URIHO-a koja se odnosi na profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom od općeg je značaja za društvo u cjelini. Ustanova URIHO pravni je slijednik najstarije zaštitne radionice u Hrvatskoj koja je djelovala pod nazivom “Ivančica”, a osnovana je 1946. godine u Zagrebu. Zaštitno zapošljavanje u URIHO-u ostvaruje se u okviru gospodarskih programa za tekstil, keramiku, metal, kožu, kitničarstvo, ortopediju, kartonažu i tisak. Od ukupnog broja zaposlenika u ustanovi URIHO 51 % čine osobe s invaliditetom različitih kategorija i profila.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »