Zaradi.hr - podrška zapošljavanju OSI

Pronađite posao

Novosti

Posjeta Udruzi Regoč

Dana 23. 5. organiziran je posjet od strane Udruge Srce Udruzi Regoč iz Slavonskog Broda koji je osmišljen tako da se razmjene međusobna iskustva povezana uz primjer dobre prakse zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama.  Udrugu Srce dočekala je predsjednica Udruge gospođa Mirjana Jakovčev. Udruga Regoč broji oko 200-tinjak članova, od kojih je 80 aktivno uključeno u radne aktivnosti udruge. Na radnim aktivnostima svakodnevno sudjeluje 40 do 45 članova.

Gospođa Mirjana u razgovoru napominje da su svi članovi jednako uključeni u radne aktivnosti, koje su provedene kroz razne radionice, te da svatko radi prema svojim mogućnostima, netko više, netko manje, te navodi koje su to aktivnosti od: uzgoja cvijeća, poljoprivrednih aktivnosti, proizvodnju raznih krema, aromatičnih vrećica, recikliranja odjeće, tkanja tepiha, obrada drveta, fuzija stakla, slaganje spužvica, radionica zlatoveza, radionica izrade nakita, kreativna radionica, likovna radionica, folklorna radionica i sl.

Pojedini korisnici Udruge prepričali su nam svoja iskustva što najviše vole raditi u svojoj Udruzi, kako se druže i sl. Tomislav navodi da najviše voli kuhati, guliti krumpir, čistiti mrkvu, luk i sl. Martina kaže da osim što voli pjevati, voli pomagati i u kuhinji, a najviše voli praviti kolače. Matej je rekao da bi želio biti kuhar te da voli pomagati u kuhinji i uz to sudjelovati u radnim aktivnostima izrade spužvica.

Udruga Regoč razvojem radnih aktivnosti, uz podršku lokalne zajednice Tvornicom Tim rekord – Oriovac i obrtom za proizvodnju Čuljak uvelike pridonosi poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama.

Kroz projekt „suRADNIK“ u cilju razmjene iskustava primjera dobre prakse planirane su još tri posjete raznim Udrugama.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »