Zaradi.hr - podrška zapošljavanju OSI

Pronađite posao

Novosti

Provedba radnih aktivnosti u Udruzi Srce

Radne aktivnosti provode se kroz „Program usluga za OSI – Klub Srce“ financiranim sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te kroz projekt „suRADNIK“ financiranim sredstvima Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland.

Divni butik „Life Style“ u Svetom Ivanu Zelini pod vodstvom šefice Željke Forko, započeo je suradnju s Udrugom Srce od mjeseca veljače 2022. godine. Tri članice Udruge Srce Petra, Slavica i Željka uz podršku radne asistentice Mihaele izrazile su želju da budu radno aktivne u navedenom butiku, što je gospođa Željka velikodušno prihvatila. Uz pomoć drugih zaposlenica cure pomažu pri deklaraciji robe, usluživanju kupaca i slaganju robe po policama. Njihova radna asistentica također im pomaže i uskoči ako dođe do nekog problema, premda su cure jako samostalne. Gospođa Forko navodi da je jako zadovoljna s djevojkama, jer nisu prenapadne i izrazito su ljubazne, te da su kupci veoma  zadovoljni njima jer unose pozitivu u butik i radnu atmosferu čine još ljepšom. Također je navela da dok će god cure imati volju i želju za radom da će im njezina vrata biti uvijek otvorena.

Provedbu radnih aktivnosti naš Pero obavlja u Caffe baru Crna mačka u Bedenici. Petar je često  bio gost Crne mačke sa svojom asistenticom Tajanom te je tako dobio volju za rad. Gospođa Štefica Mahnet  šefica Caffe bara navodi da Pero brojne poslove obavlja samostalno, a neke uz podršku svoje asistentice: od uzimanja narudžbi, posluživanja gostiju, čišćenja stolova, pranja prljavih čaša i šalica, održavanje šanka čistim i urednim te slaganje robe u hladnjake. Kroz smijeh govori da Pero kuha najbolju kavu u Bedenici, a i šire te da su gosti jako zadovoljni njegovim načinom pripreme i posluživanja. Također napominje, kako su gosti jako lijepo prihvatili Peru i da im uvijek popravi raspoloženje puštajući pjesmu koju najviše voli preko razglasa, te da je ispunio sva njena očekivanja vezana uz prilagodbu posla. Anita svoje radne aktivnosti obavlja u Caffe bar-u Dvojka. Uz podršku svoje asistentice obavlja poslove kao što su: (pranje suđa, prikupljanje prljavih čaša i šalica, slaganje pića u hladnjak, posluživanje gostiju, brisanje stolova i sl.)  Uz suradnju Udruge Srce i podršku šefice restorana 4M gđe. Ivkice Čegec priliku za volontiranjem dobio je i naš član Andrija, koji također obavlja poslove kao što su npr.: pranje posuđa, posluživanje gostiju, kuhanje kave, pospremanje radnog prostora i slično. Također vrijedi napomenuti, da su i preostale naše članice Udruge Srce preko navedenog projekta dobile priliku za sudjelovanjem u radnim aktivnostima, to su Nikolina i Natalija koje pomažu  u radu Gradskoj knjižnici u Svetom Ivanu Zelini, Martina Majta (frizerski salon“Orange hair“) te Božica Puhelek („Frizerski salon Ivanka“). Natalija i Nikolina pomažu u preslagivanju knjiga, kontroliranju  trajanja roka posudbe te obilježavanju knjiga pečatom. Pri izvršavanju radnih aktivnosti Božica pomaže pri čišćenju i pranju pribora za kosu (četki, češljeva, priprema folija za farbanje kose i sl.) te održavanju radnog prostora čistim poput: pometanja poda, pranja ogledala, stakala i drugih jednostavnih poslova po potrebi. Martina radi na aktivnostima u frizerskom salonu Orange, te obavlja slijedeće poslove: čišćenje radnog prostora (pometanja poda, pranja ogledala, stakala), čišćenje i pranje pribora za kosu (četki, češljeva,) pranja kose, feniranja uz pomoć i asistenciju vlasnice salona, te obavljanje jednostavnih poslova po potrebi. Obje vlasnice salona su izuzetno zadovoljne našim curama, a mušterije su oduševljene kada im Martina pere kosu i masira vlasište.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »