Zaradi.hr - podrška zapošljavanju OSI

Pronađite posao

Baza znanja

Sufinanciranje troškova obrazovanja

Važne informacije za poslodavce

Troškovi obrazovanja za osobe s invaliditetom obuhvaćaju programe osposobljavanja i usavršavanja.

Programi osposobljavanja – podrazumijevaju stjecanje teorijskog i praktičnog znanja za obavljanje jednostavnijih poslova s naglaskom na praktično usvajanje potrebnih znanja i vještina radnih operacije manje složenosti.

Programi usavršavanja – namijenjeni stručnjacima s najmanje završenom srednjom naobrazbom koji proširuju stručno znanje.

ZOSI sufinancira troškove programa obrazovanja koji traju najduže 6 mjeseci, a iznimno do 12 mjeseci.

Poslodavci imaju pravo na sufinanciranje od 50% do 70% iznosa troška obrazovanja (troškovi upisnine, trošak prijevoza).

Poslodavac koji je ostvario pravo na sufinanciranje troškova obrazovanja ne smije otkazati ugovor o radu osobi koju je uputio na obrazovanje najmanje 12 mjeseci od završetka obrazovanja.

Poslodavac podnosi zahtjev kojem prilaže: dokaz o zaposlenju OSI; dokaz o invaliditetu osobe za koju traži obrazovanje; dokaz da je osobi isplaćena plaća uz doprinose, porez i prirez; dokaz da nema dugovanja prema državi; program obrazovanja; troškovnik obrazovanja.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »