Zaradi.hr - podrška zapošljavanju OSI

Pronađite posao

Baza znanja

Sufinanciranje troškova prijevoza osoba s invaliditetom

Važne informacije za poslodavce

Poslodavci na otvorenom tržištu rada, u integrativnim i zaštitnim radionicama mogu ostvariti pravo na sufinanciranje troškova prijevoza na posao i s posla (radno mjesto) te troškove dolaska i odlaska s mjesta obavljanja djelatnosti. Potrebno je da osoba bude upisana u očevidnik zaposlenih OSI. Troškovi prijevoza nadoknađuju se u visini stvarnih troškova.

PRIJEVOZ DO RADNOG MJESTA

Ako je mjesto stanovanja zaposlene OSI isto kao i mjesto rada, trošak prijevoza se isplaćuje se u visini mjesečne karte u međugradskom prijevozu.

Ako je mjesto stanovanja zaposlene OSI različito od mjesta rada, trošak prijevoza se isplaćuje se u visini mjesečne karte u međumjesnom prijevozu.

Ukoliko nema organiziranog javnog prijevoza trošak prijevoza isplaćuje se u visini iznosa 1,00 kuna po kilometru od mjesta stanovanja do mjesta rada u oba smjera.

PRIJEVOZ DO MJESTA DJELATNOSTI

Ako je mjesto stanovanja zaposlene OSI isto kao i mjesto obavljanja djelatnosti, trošak prijevoza se isplaćuje se u visini pojedinačne karte u međugradskom prijevozu.

Ako je mjesto stanovanja zaposlene OSI različito od mjesta obavljanja djelatnosti, trošak prijevoza se isplaćuje se u visini pojedinačne karte u međumjesnom prijevozu.

Ukoliko nema organiziranog javnog prijevoza trošak prijevoza isplaćuje se u visini iznosa 1,00 kuna po kilometru od mjesta stanovanja do mjesta obavljanja djelatnosti u oba smjera.

Trošak prijevoza obračunat od strane pružatelja usluge taksi vozila, ukoliko OSI ne može koristiti javni prijevoz ili osobno vozila, a u visini od najviše 1000 kuna mjesečno.

Poslodavac predaje zahtjev kojem je potrebno priložiti: dokaz da je OSI isplaćen trošak prijevoza na radno mjesto ili mjesto obavljanja djelatnosti; dokaz da nema dugovanja prema državi.

Zahtjev se podnosi najkasnije do zadnjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec.

 

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »