Zaradi.hr - podrška zapošljavanju OSI

Pronađite posao

Baza znanja

Poslodavac godine za OSI

Primjeri dobre prakse

Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI), u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, Portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, proteklih nekoliko godina provodi projekt pod nazivom „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“.

Nagrade se dodjeljuju najboljim poslodavcima u sljedećim kategorijama:

  • Mikro poslodavac
  • Mali poslodavac
  • Srednji poslodavac
  • Veliki poslodavac
  • Poslodavac iz Javnog sektora
  • Primjer dobre prakse

 Sve se više organizacija i tvrtki odlučuje za društveno odgovorno poslovanje, što zapravo znači upravljanje poslovnim procesima na način da se ostvaruje pozitivan učinak na društvo u cjelini te na zaštitu okoliša. Jedan od primjera društveno odgovornog poslovanja je i zapošljavanje marginaliziranih skupina, među kojima su i osobe s invaliditetom. Zapošljavanjem osoba s invaliditetom nastoji se poboljšati njihova pozicija u društvu te promijeniti percepcija javnosti prema njima. Same osobe s invaliditetom zapošljavanjem postaju korisni i funkcionalni članovi društva.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »